nieuws

AH lanceert exclusieve lijn topkok Ron Blaauw

Foodconcepten

ZAANDAM – Albert Heijn introduceert deze week de exclusieve lijn met producten die geïnspireerd zijn op de gerechten van topkok Ron Blaauw.

AH lanceert exclusieve lijn topkok Ron Blaauw

De lijn bestaat uit spareribs, kippendij- en speksaté, kippenvleugeltjes en twee bijpassende sauzen. Toegankelijkheid is volgens AH hierbij belangrijk; de producten zijn op lage temperatuur voorgegaard en daarom makkelijk en snel thuis te bereiden. De productlijn ligt vanaf week 39 in alle Albert Heijn-filialen. De prijzen variëren tussen de €2,95 en de €5,95.

Lijn Blauw gerechten uit restaurant

De producten zijn samengesteld op basis van de gerechten in de Gastrobar restaurants van Blaauw. ‘Door te starten met Ron Gastrobar wilde ik uiteten gaan op topniveau toegankelijker maken voor iedereen. Dat idee had ik bij de creatie van deze producten ook in mijn hoofd. De exclusieve productlijn bij Albert Heijn is voor mij dan ook een logische vervolgstap. We vinden het heel bijzonder dat we deze productlijn nu mogen introduceren en ik ben heel tevreden met het eindresultaat’, aldus de chefkok.

ahRonBlaauw2

Ketjap-lak en kippenvleugeltjes

De gerechten zijn volgens AH snel en gemakkelijk thuis te bereiden in de oven. De kippendij- en speksaté zijn afgelakt met Indonesische ketjap-lak en de kippenvleugeltjes zijn geglaceerd met een Oriental-lak. De spareribs kunnen thuis op smaak worden gebracht met de Gastro-lak. Ook is er een pindasaus en een Rons signature Gastrosaus. Volgens Blaauw ‘een zoet-zoute allemansvriend die lekker is bij alle soorten vlees’. Meer informatie over Ron Blaauw en deze exclusieve productlijn staan op Ronblaauw.nl/producten of op Facebook.

Blaauw werkte eerder samen met AH

Blauw bevestigde begin juli al tegen Distrifood dat hij dit najaar zou gaan samenwerken met de marktleider. Ron Blaauw en Albert Heijn werkten al eerder samen. Zo was Blaauw te zien in een video op AH.nl waarin de topkok menu’s bereidde die de supermarktketen had ontwikkeld voor thuiskoks. In ‘Koken met chef-koks’ participeerden ook Jonnie Boer en Sergio Herman. Sinds 2014 werkt Albert Heijn samen met chefkok Moshik Roth.

Reageer op dit artikel