nieuws

Thuisbezorgd.nl neemt Just Eat Benelux over

Foodconcepten

AMSTERDAM – Maaltijdbezorger Thuisbezorgd.nl neemt de activiteiten van de Britse branchegenoot Just Eat in Nederland en België over.

Thuisbezorgd.nl neemt Just Eat Benelux over

Dat heeft moederbedrijf Takeaway.com dinsdag bekendgemaakt. Met de overname is € 22,5 miljoen gemoeid.

Marktaandeel Thuisbezorgd.nl uitgebreid

Takeaway.com was al actief bij onze zuiderburen onder de naam Pizza.be. Met de overname wordt het marktaandeel in Nederland en België verder uitgebreid. Thuisbezorgd.nl werd in 2000 opgericht door ondernemer Jitse Groen en is tegenwoordig actief in tien landen in Europa.

2 miljoen bestellingen

In een toelichting stelt Groen dat de overname een goede aanvulling vormt op de bestaande activiteiten van zijn bedrijf. De combinatie van Thuisbezorgd.nl en Just Eat zal in Nederland en België maandelijks circa 2 miljoen bestellingen verwerken.

Overnamesom

De overnamesom wordt voor 80 procent uitbetaald in contanten bij afronding van de transactie en 20 procent zal na zes maanden worden overgemaakt, als aan bepaalde verplichtingen is voldaan.

Beursgang

In april werd bekend dat  Takeaway.com werkt aan een beursgang. Dat zeiden ingewijden tegen persbureau Bloomberg. De beursgang van het moederbedrijf vanThuisbezorgd.nl zou dit jaar nog kunnen plaatsvinden als de marktomstandigheden het toelaten.

Duitse markt

Februari vorig jaar meldde Groen al de stap te overwegen. Het Nederlandse bedrijf haalde in 2014 €73 miljoen op bij investeerders om daarmee de Duitse markt op te gaan. Volgens Groen willen die partijen hun geld een keer terugzien, door bijvoorbeeld nieuwe investeerders aan te trekken of door Thuisbezorgd te verkopen.

Reageer op dit artikel