nieuws

AH to go gaat hamburgers bakken

Foodconcepten

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – AH to go start binnenkort met de verkoop van broodjes hamburgers.

AH to go gaat hamburgers bakken

6 september wordt langs de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel de eerste AH to go in een tankshop van BP geopend. De formule start hier voor het eerst met het bakken van hamburgers. ‘De eerste AH to go bij de BP gaat naast het bekende Albert Heijn to go-assortiment ook een aantal andere producten verkopen die toegespitst zijn op de automobilist, waaronder de hamburger’, zegt AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh tegen Distrifood.

Wellicht meer fastfood

Of er nog meer warme fastfood producten worden toegevoegd aan het assortiment is op dit moment niet bekend. Bij de tankshop langs de A20 is inmiddels een bord geplaatst waarop de komst van de AH to go staat aangekondigd (zie foto).

Binnenkort bijtanken

Naast onder meer een croissant, bakje quinoa-noten en een smoothie, staat er ook een afbeelding van een broodje hamburger op het bord. De producten worden ondersteund met de slogan ‘binnenkort bijtanken bij AH to go’.

ahtogohamburgers

AH haalde McDonald’s naar Nederland

Met de introductie van broodjes hamburgers gaat AH to go de strijd aan met fastfoodketens als McDonald’s. Het was overigens Albert Heijn zelf die McDonald’s naar Nederland haalde. Nadat Albert Heijn de formule in Nederland had geïntroduceerd, wist Jan Sybesma de fastfoodformule in Nederland op de kaart te zetten. Sybesma kwam bij McDonalds Nederland een jaar na de introductie in 1971 in beeld.

Zes tankstations

AH en BP hebben eerder dit jaar een overeenkomst gesloten voor een proef met een Albert Heijn to go winkel op zes BP tankstations verspreid over het land. De tankstations waar vanaf het najaar 2016 een Albert Heijn to go komt, zijn naast de BP bij Nieuwerkerk aan den IJssel), BP Coentunnel (langs de A8 bij Oostzaan), BP Ypenburg (Laan van Hoornwijck, Rijswijk), BP Koerhuis, (Zutphenseweg, Deventer), BP Nieuwe Hemweg, (Nieuwe Hemweg, Amsterdam) en BP De Kroon (langs de A27 bij Nieuwegein).

Clip-ins een mogelijkheid

Ook zal AH to go op den duur gaan samenwerken met meer partners, zo vertelde Sipko Dijkstra, formatmanager AH To Go, onlangs op de vastgoedbeurs Provada.  ‘We zien clip-ins nu ook als mogelijkheid. Bij clip-ins is er geen sprake van een volwaardige winkel. Een voorbeeld van een clip-in zijn de Starbucks bij Shell-stations. Het streven is om binnen 5 jaar op alle hightraffic-locaties te zitten. Grote kantoorgebouwen, campussen en ziekenhuizen’, aldus Dijkstra.

Reageer op dit artikel