nieuws

Video: picknicken met smoothies, fruit en groente in De Efteling

Foodconcepten

Vers en verantwoord maakte naast frites, snacks en zoetigheden al langer deel uit van de horecaconcepten van De Efteling. Met de vernieuwing van De Gulden Gaarde is er echter voor het eerst een concept op het pretpark dat gezond eten als basis heeft. En de producten kunnen gekocht en verpakt worden in een ‘picknicktas’. Je zoekt een plekje ergens in het park, haalt de spullen eruit en vouwt de tas uit tot een heus kleed.

Video: picknicken met smoothies, fruit en groente in De Efteling

De Efteling heeft zo’n dertig horecaconcepten en deze worden met enige regelmaat vernieuwd. Eén daarvan opende 1 mei, De Gulden Gaarde, bij één van de bekendste attracties van het park: Droomvlucht. Het thema van de Gulden Gaarde is ‘vers & verantwoord’. Naast soepen en worstenbroodjes voeren ‘verantwoorde’ producten als smoothies, yoghurts, fruit, groente(chips) de boventoon.

Vers aan de basis

‘Gezonde producten zijn in de diverse horecaconcepten van De Efteling al langer verkrijgbaar’,  zegt Esther Lettinga, Hoofd Staf Merchandise & Horeca van het pretpark. ‘Maar dit is het eerste concept waarbij vers en verantwoord als uitgangspunt wordt genomen.’ Mensen die een dagje uit gaan nemen óf zelf eten mee of gebruiken zo’n dagje juist om eens te snacken zou je zeggen. Dat klopt ook wel grotendeels volgens Lettinga. ‘Het is dan ook met name interessant voor mensen die hier meerdere dagen verblijven, een steeds grotere groep. Die eten de eerste dag wellicht een frietje met een snack, maar een volgende dag willen ze vaak toch  ook iets gezonds.’ Daarnaast zijn de biologische en fairtrade producten ook geschikt voor mensen met allergieën. 

Picknickconcept

Niet alleen het basisconcept van vers en verantwoord is nieuw, ook het picknickconcept dat eraan gekoppeld is, is een primeur voor De Efteling. ‘De producten die je bij De Gulden Gaarde koopt kun je in het restaurant of op het terras consumeren. Maar je kan ze ook in een picknicktas stoppen en meenemen’, vertelt Lettinga. ‘Vervolgens kun je waar dan ook op het park, bijvoorbeeld op de grasvelden, de spullen uit de tas halen en die tas uitvouwen tot een picknickkleed.’

Bekijk hieronder het complete interview met Esther Lettinga over het nieuwe horecaconcept De Gulden Gaarde in De Efteling.

 

Reageer op dit artikel