nieuws

Tweede anti-verspillingsrestaurant op komst

Foodconcepten

DEN HAAG – Restaurant Instock in Amsterdam, dat vooral kookt met producten die anders door Albert Heijn zouden worden weggegooid, krijgt in Den Haag een tweede vestiging.

Tweede anti-verspillingsrestaurant op komst

Dat laten de initiatiefnemers weten. Instock begon ooit als pop-up-restaurant en werd geïnitieerd door vier mensen die bij Albert Heijn op het hoofdkantoor werkten. Zij presenteerden hun plannen bij de directie, waarna de Stichting Instock werd opgericht. De stichting is ook actief op evenementen en bij festivals, maar Den Haag wordt de tweede permanente restaurantvestiging.

Strijd tegen voedselverspilling
Het concept achter Instock past in de strijd tegen voedselverspilling. De producten, met name brood, groente, fruit en aardappelen die niet meer verkocht mogen worden in supermarkten, maar nog wel aan de eisen van de Voedsel- en Warenautoriteit voldoen, komen voornamelijk uit Albert Heijns in Amsterdam. Ook voor Den Haag zullen Albert Heijn-winkels voor de meeste ingrediënten zorgen.

Pas het begin
Het streven is om voor ten minste 80 procent gebruik te maken van producten die anders verspild waren. De initiatiefnemers noemen dit pas het begin. ‘In realiteit is het percentueel gezien een erg klein deel van de totale verspilling. Wij zijn nog lang niet klaar met voedselverspilling op de kaart te zetten.’

Reageer op dit artikel