nieuws

Winkeliers Markthal maken vuist tegen eigenaar

Foodconcepten

ROTTERDAM – Veertig ondernemers in de Rotterdamse Markthal hebben het Collectief Ondernemersbelangen Markthal opgericht. Daarmee willen ze een gezamenlijke vuist maken richting eigenaar Klépierre.

Winkeliers Markthal maken vuist tegen eigenaar

Dat meldt het AD. Initiatiefnemer van de nieuwe stichting is Mark Kolster, die zelf in de Markthal actief is als ondernemer. De nieuwe organisatie wil zich onder meer inzetten voor de hoogte van de servicekosten, die volgens hen verdubbeld zijn sinds de opening, het klimaat in de hal en de vrees voor leegstand. Ook denkt de organisatie dat ondernemers in hal collectief meer invloed kunnen uitoefenen op het beleid van de eigenaar.

Rotterdammers laten de hal links liggen
‘Er is geen visie terwijl we binnen onze club zo veel kennis hebben. Die zou Klépierre beter moeten benutten. Niet alleen maar schermen met vuistdikke contracten die ooit zijn opgesteld. Want de hele economie en detailhandel zijn ondertussen drastisch veranderd’, zegt Kolster in de krant. De Markthal trekt nu weliswaar bussen vol met toeristen, maar de gewone Rotterdammer laat de hal links liggen bij het doen van zijn versboodschappen. Dit zorgt ervoor dat het voor vers-verkopers lastig is om de eindjes aan elkaar te knopen.

Op den duur gaat het mis
De nieuwe organisatie hoopt op steun van Rotterdammers. ‘Als we nu niets doen, heb je straks een kanjer van een probleem. Je ziet dat het koopgedrag van Nederlanders verandert, dat mensen veel meer de combinatie maken van eten kopen en uit eten gaan. Dan kan Klépierre wel krampachtig vasthouden aan het concept, maar dat gaat op den duur mis.’ De eigenaar zelf zegt de nieuwe stichting niet te kennen, maar altijd open te staan voor overleg.

Reageer op dit artikel