nieuws

Schoenmaker na Coop en Spar bij derde keten

Foodconcepten

EDE – Schoenmakersservice 12Shoe denkt op korte termijn met een derde supermarktketen in zee te gaan.

Schoenmaker na Coop en Spar bij derde keten

Het bedrijf uit Ede repareert sinds kort schoenen bij supermarkten van Coop en sinds enkele jaren bij Spar. Eigenaar Ernst Libourel zegt op de website van De Ondernemer in onderhandeling te zijn met nog een andere supermarktformule. ‘We zijn in vergevorderd stadium met een derde supermarktketen’, zegt Libourel.

Supermarkt ideaal
De schoenmakersservice heeft op dit moment ruim 450 servicepunten in Nederland. Supermarkten ziet Libourel als een ideale partner. ‘Je gaat niet gezellig de stad in om je schoenen weg te brengen. Het liefst lever je ze snel af op een plek waar je toch moet zijn. Supermarkten zijn ideaal. Daar komen mensen twee tot drie keer per week. Bovendien hebben ze ruime openingstijden.’

Geen concurrent
Libourel richtte 12Shoe anderhalf jaar geleden op. Hij ziet het bedrijf niet als concurrent van de traditionele schoenmakers. ‘We zien nu al dat de meeste klanten komen uit plaatsen waar geen schoenmaker meer zit. Het zou mooi zijn als onze service de totale markt kan vergroten; als mensen er vaker aan herinnerd worden dat je schoenen niet weg hoeft te gooien als de zool versleten is.’

Eigen gezicht
De ondernemer wil op termijn een eigen gezicht geven aan de service in de supermarkten. Spar noemt de dienst op dit moment gewoon Spar Schoenenservice. ‘Klanten moeten wel weten dat de winkel een 12Shoe-servicepunt heeft. We vallen helaas minder op dan een schoenmaker in de stad.’

Reageer op dit artikel