nieuws

Duffe schoolkantine wordt chille hangplek

Foodconcepten

ZAANDAM – In niets lijkt de oude schoolkantine van het Regio College in Zaandam nog op de ruimte waar de scholieren van deze mbo hun pauzes of tussen- uren nu doorbrengen. Na een forse verbouwing kunnen ze er chillen op oude Chesterfields en hun mobiel opladen in een van de vele stopcontacten. Als ze dat willen, eten ze daarbij een broodje gezond, gekocht bij La Familia van huiscateraar Cormet.

Duffe schoolkantine wordt chille hangplek

Ging de school er aanvankelijk nog vanuit dat een beperkte opfrisbeurt wel zou volstaan, de inspraaksessie met de scholieren – hier ‘deelnemers’ genoemd – wees uit dat daarvan geen sprake kon zijn. En dan was het wensenlijstje van de belangrijkste gebruikers nog niet eens zo uitgebreid. Het mocht allemaal wel wat meer kleur hebben. Ook een variabele indeling zou handig zijn, zodat de ruimte in een handomdraai van kantine naar, bijvoorbeeld, een plaats voor de diploma-uitreiking of een uitvoering veranderd kan worden.

collegezaandam 1Geen leerfabriek
‘Het was een echte supersessie’, herinnert Tom Rietveld zich. De directeur van HTC Concepts uit Almere werd door het facilitair bedrijf van het Regio College al in een vroeg stadium bij het project betrokken als adviseur en sparringpartner. ‘Naast een aantal van de al genoemde wensen en knelpunten kwam ook naar voren dat de deelnemers bereid waren om meer te betalen voor goede producten.’ En dat was weer in het voordeel van huiscateraar Cormet, waarvan een bijdrage werd gevraagd voor de realisatie van het nieuwe gedeelte. Want ook dit moest anders. Minder vet, meer gezond. Cormet maakte het gewenste financiële gebaar. Volgens inkoper Remco van Garderen was dat te danken aan de opgebouwde partnership.

collegezaandam 2kantineStudiebooths
Extra geld moest er met name komen voor vier geplande ‘studiebooths’. Twee banken, tegen-over elkaar opgesteld met een tafel ertussen, en als het ware overdekt met een plafond. Een ruimte waar de deelnemers even apart kunnen zitten. ‘Geborgen en intiem’, omschrijft Sonja van der Hijden de inmiddels populaire zitbanken. Het hoofd facilitair bedrijf bij het Zaandammer college vervolgt: ‘In totaal lopen er hier 3500 leerlingen rond, verspreid over meerdere gebouwen. ‘We zijn geen leerfabriek, hier kent iedere docent zijn of haar deelnemers. Dat wilden we ook met het ontwerp uitstralen.’

Speciale app
In het kader van de Gezonde Schoolkantine werd het aanbod uitgebreid met verse sappen, smoothies, salades en vers fruit. Om de aandacht voor het assortiment te versterken, werkt Cormet momenteel aan een speciale app die de hoofdgebruikers moet gaan wijzen op delen van het assortiment of aanbiedingen zoals het broodje van de week.

Reageer op dit artikel