nieuws

Albert Heijn wil verkoop langs snelweg

Foodconcepten

ZAANDAM – Albert Heijn wil met AH To Go stappen in vestigingspunten binnen bedrijven of langs de snelweg.

Albert Heijn wil verkoop langs snelweg

Dat stelt Albert Heijn-directeur Wouter Kolk in een interview met het Financieel Dagblad. In het interview geeft de topman aan ambitieuze groeiplannen te hebben. ‘De gemaksformule van AH heeft groeimogelijkheden bij bedrijven, instellingen, universiteiten, treinstations of langs de snelweg’. De marktleider spreekt hier nu al over met partijen in de markt. Kolk geeft ook aan dat dit een reden is waarom Albert Heijn geen belangstelling had in een overname van La Place.

Uitbaten
AH is tegelijkertijd serieus met de NS in gesprek om de AH To Go vestigingen op de stations op de een of andere manier te behouden. Zoals bekend wil de NS als AH To Go- franchisenemer de exploitatie van deze vestigingspunten afstoten. Een mogelijkheid is dat AH ze zelf gaat uitbaten.

Franchisers
Over de vertroebelde relatie met de franchisenemers door het onlinekanaal ook in te zetten zegt Kok in het interview dat “Albert Heijn er op redelijke termijn uit komt met zijn ondernemers over de inkomstenverdeling van onlineverkoop en de Allerhande-maaltijdboxen.’

 

Reageer op dit artikel