nieuws

Ahold topman Dick Boer: geen heil in restaurants AH-winkels

Foodconcepten

ZAANDAM – Een restaurantconcept binnen de AH-formule is volgens Dick Boer geen goed idee. Dat zegt de Ahold-topman in een kort interview met Distrifood.

Ahold topman Dick Boer: geen heil in restaurants AH-winkels
Dick Boer, directievoorzitter van Albert Heijn, Raad van bestuur van Koninklijke Ahold.

Volgens Dick Boer bedient het huidige aanbod van AH-winkels en AH To Go’s de out-of-home-klant voldoende. ‘Kijk naar ons To Go-concept. Dat is het beste antwoord op wat die klant wil. Convenience, kwaliteit, snel geholpen worden en snel die winkel weer uit. Restaurants in onze supermarkten gaat naar mijn mening niet werken. De Nederlandse klant wil niet ‘even lekker zitten eten’ in een supermarkt.’

U had het net al over AH To Go. Hoe zit het met de stationswinkels?‘
We zijn hierover in gesprek met de NS. Wij houden alle opties open. Het kan zijn dat de winkels straks worden beheerd door franchisers of dat ze onder eigen beheer gaan vallen. Die winkels blijven in ieder geval bestaan.’

Bent u tevreden met de innovatiekracht van AH?
‘Je ziet dat met de huidige innovatiekracht die we hebben alles veel sneller gaat. Dit jaar beginnen we met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Zaandam. Het vervangt het oude dc en zal grotendeels gemechaniseerd zijn. Het dc zal in 2018 worden geopend. Er komt ook een nieuw dc voor Bol.com, dat komt in Waalwijk te staan. Wat ik van Hello Fresh vind? Een heel leuk concept. Als ik eerlijk ben, vind ik dat wij een beetje laat zijn met een alternatief, maar zoals gezegd gaat het innoveren nu veel sneller.’

Hoe ziet u de relatie met de franchisers, de irritatie over maaltijdboxen?
‘Wij hebben een heel goede relatie met onze franchisers, alleen is er een discussie over financiële aspecten. Als je aan de franchisers vraagt of ze blij zijn met hoe de winkels eruit zien, zullen ze juist heel blij zijn. Ja, ik vind dat wij als Albert Heijn een goed onlinevoorstel op tafel hebben gelegd. Die discussie over de Allerhande Box zie ik als een klein dingetje wat niet zo’n grote impact heeft. Ja, het duurt lang voordat er een akkoord is en nee, ik geef geen datum wanneer het moet zijn opgelost. Dat heb ik in het verleden al vaker gedaan. Ik werk al zo lang in de retail dat ik discussies wel gewend ben. Er wordt nu ook een nieuwe voorzitter van de franchisers aangewezen, dus daar gaat ook weer tijd overheen.’

Reageer op dit artikel