nieuws

AH to go en BP starten proef op tankstations

Foodconcepten

ZAANDAM – Albert Heijn to go en BP gaan samenwerken om het aanbod van eten en drinken bij tankstations in Nederland uit te breiden.

AH to go en BP starten proef op tankstations

De twee partijen hebben een overeenkomst gesloten voor een proef met een Albert Heijn to go winkel op zes BP tankstations verspreid over het land. Het is de planning om de eerste winkel in het najaar van 2016 te openen. Het gaat hier volgens AH ‘om een exclusieve relatie voor de tankstation branche in Nederland voor de proefperiode’.

Zes stations
Klanten vinden vanaf het najaar bij zes BP-tankstations in Nederland een volwaardige Albert Heijn to go winkel. De formule en het assortiment worden toegespitst op de wensen van de weggebruiker. BP haalt naar eigen zeggen met Albert Heijn to go een bewezen succesvolle retailformule in huis. Ruben Beens, verantwoordelijk voor de retailactiviteiten van BP in Nederland: ‘Wij weten dat onze klanten steeds vaker etenswaren voor directe en latere consumptie in onze shops kopen. Hier spelen wij op in door samen met Albert Heijn to go een gevarieerd aanbod te creëren om aan deze groeiende behoefte te voldoen. Albert Heijn to go is in dit segment de marktleider en heeft een goede reputatie op het gebied van product-innovatie met een continu wisselend aanbod van lekkere en gezondere etenswaren voor onderweg en thuis.’

Eerder deed BP een test met Marks & Spencer in het BP station Bijleveld langs de A2 bij Harmelen

Opening eerste Marks & Spencer in het BP station Bijleveld langs de A2 bij Harmelen

Salade
Jan-Willem Dockheer, general manager Albert Heijn to go: ‘Bij de BP tankstations komen dagelijks veel automobilisten bijtanken. De samenwerking met BP biedt ons de kans om al deze klanten straks op elk moment van de dag goed en lekker eten te bieden. Zij zullen naast het vertrouwde assortiment ook producten zien die nu nog niet bij tankstations te vinden zijn, zoals quinoasalade, verse groentesappen en water met verse munt en framboos.’

Locaties
De zes tankstations waar vanaf het najaar 2016 een Albert Heijn to go komt, zijn: BP De Vink (langs de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel), BP Coentunnel (langs de A8 bij Oostzaan), BP Ypenburg (Laan van Hoornwijck, Rijswijk), BP Koerhuis, (Zutphenseweg, Deventer), BP Nieuwe Hemweg, (Nieuwe Hemweg, Amsterdam) en BP De Kroon (langs de A27 bij Nieuwegein).

M&S
De Britse retailer Marks & Spencer probeerde de afgelopen jaren producten te verkopen bij BP-stations in Nederland. Die test mislukte. September vorig jaar werd duidelijk dat de producten van M&S uit de stations verdwijnen. Sinds eind 2013 werden bij zes benzinepompen winkels geopend, waarin producten van het Britse bedrijf werden aangeboden. Dit gebeurde onder meer bij BP Ypenburg. Albert Heijn exploiteerde in het verleden al mini-supermarkten bij tankstations van Shell. Die proef werd na enkele jaren stopgezet.

Reageer op dit artikel