nieuws

Versmarkt Van Heinde wordt Emté 3.0

Foodconcepten

DEN BOSCH – Versmarkt Van Heinde in Den Bosch is overgenomen door de Sligro Food Group. Het concern bouwt de winkel om tot een Emté 3.0. De Bossche versmarkt was pas sinds november open en was volgens de initiatiefnemers geen succes.

Versmarkt Van Heinde wordt Emté 3.0
Bert Jansen

Dat meldt Brabants Dagblad. De brasserie in het pand blijft bestaan volgens de krant, maar het marktgedeelte wordt omgebouwd naar Emté 3.0, de nieuwste formule van Emté. De verwachting is dat de overname eind deze maand al is afgerond.

Complex
Aandeelhouder van Van Heinde Rogier Arntz: ‘De afgelopen maanden hebben we fors geïnvesteerd en met elkaar heel hard gewerkt om een succes van Van Heinde te maken. Daar is een lange periode van voorbereiding aan vooraf gegaan. Helaas moeten we vaststellen dat, ondanks ieders enorme inzet, het niet is gelukt om Van Heinde succesvol neer te zetten. Dit heeft vooral te maken met de complexiteit van een retailbedrijf in combinatie met horeca, dat hebben we onderschat.’

Baan
De 53 personeelsleden van Van Heinde worden ook overgenomen door Sligro en behouden dus hun baan. Tot de versmarkt is omgebouwd, blijft Van Heinde volgens de huidige opzet bestaan. Daarna wordt het de vierde winkel met de Emté 3.0-formule. Eerder deze week ging in Berlicum de derde 3.0-winkel open. Uden en Dieren waren de eerste winkels die Emté ombouwde. Volgens Johan van Heerebeek, commercieel directeur van Emté, wordt de nieuwe winkel ‘een speciaalzaak met de prijzen van een supermarkt. Het aanbod wordt afgestemd op de klanten.’

Stedelijk Museum
Van Heinde is gevestigd in het voormalige Stedelijk Museum van de Brabantse hoofdstad. Oprichter en bedenker van de formule Casper Schoenmakers (foto) gaf bij de opening aan de ambitie te hebben om Van Heinde te maken tot het ‘Eataly van de Lage Landen.’ Het restaurant van Van Heinde bevindt zich op de eerste etage waar een vide is geconstrueerd. Hier kunnen 65 mensen tegelijkertijd eten en drinken. De gerechten worden alle bereid met producten die in de winkel te koop zijn.

Assortiment
Het assortiment van Van Heinde bestaat voor een deel uit traditioneel kw-assortiment. Daaar is door Schoenmakers en de van Marqt afkomstige Eline Veninga Winkel een groot aantal producten afkomstig van lokale en regionale leveranciers aan toegevoegd. In totaal telt de winkel, waar op elk van de versafdelingen een vakman staat een waar op de visafdeling ook vis wordt gebakken, een assortiment van circa 5500 artikelen.

Reageer op dit artikel