nieuws

Eat-in Bakery nieuw plein op bakkersbeurs Europain

Foodconcepten

In het Parc des Expositions in Parijs, wordt deze dagen de beurs Europain & Intersuc gehouden. Een internationale beurs voor de ambachtelijke bakkerij, die twee-jaarlijks wordt gehouden.

Eat-in Bakery nieuw plein op bakkersbeurs Europain
Meerdere eetmomenten op een dag in één winkel. Veel bezoekers lieten zich inspireren op het nieuwe plein Eat-in Bakery op de bakkersbeurs Europain.

Nieuw dit jaar is het plein ‘Eat-in Bakery’. Bakkers die meer willen dan een traditionele bakkerswinkel kunnen hier terecht voor informatie en inspiratie. Ruim honderd standhouders laten hier concrete voorbeelden zien van ‘blurring’, waarbij de scheidslijn tussen de traditionele kanalen van supermarkt, horeca, catering of speciaalzaak steeds vager wordt. Veel standhouders geven inspiratie om meerdere eetmomenten op een dag in één winkel samen te voegen.

Een van de Nederlandse vertegenwoordigers op dit plein is Van der Leur Banketspecialiteiten BV. Dit bedrijf, dat onlangs werd overgenomen door foodconcern Royal Smilde in Bolsward, wist de InnovationAward te winnen op de Europain. Die ging naar het product unami, een bijzondere smaakcombinatie zoals gerookte makreel met rode biet of zeewier met lijnzaadjes op een cakebeslag.

Ook het Valentijnstaartje van Van der Leur kon de waardering van de jury wegdragen. ‘Dit is een rastervlaaitje, met daarin meegebakken aardbeien’, legt Lauren Boll uit. ‘In deze tijd van het jaar zijn er geen verse aardbeien en daarom is dit een prima alternatief.’

Reageer op dit artikel