nieuws

Shell gaat vers brood en maaltijden verkopen

Foodconcepten

OISTERWIJK – Shell opent vandaag in Oisterwijk een nieuw retailconcept: Deli by Shell. De nieuwe formule focust op vers en gastvrijheid en moet, bij succes, de nieuwe standaardformule worden. De eerste vestigingen liggen geen van allen langs snelwegen.

Shell gaat vers brood en maaltijden verkopen
Artist Impression Deli by Shell

Groot verschil met de gangbare tankstations is onder meer de buurtfunctie die de tankshops moeten vervullen. Zo kunnen klanten verse, hele broden kopen, en biedt Shell kwalitatief hoogstaande avondmaaltijden om mee te nemen. Daarnaast worden ter plekke verse salades bereid en kunnen klanten verse yoghurt met granola en fruit meenemen.

Gastvrijheid
Naast het assortiment besteedt Shell veel aandacht aan gastvrijheid. In plaats van de medewerker die achter een glazen wand afrekent met klanten, krijgen de nieuwe winkels een welkomstbalie dichtbij de ingang, die tevens dienst doet als kassa. Hiermee wordt het persoonlijk contact vergroot en denkt Shell consumenten een gastvrije omgeving te bieden.

Stappen
Ewout Eelkman Rooda, manager convenience retail Benelux & Frankrijk bij Shell: ‘Dit is een uniek concept dat echt een paar stappen vooruit betekent in de branche. Dit wordt echt iets anders dan tot nu toe in deze sector te zien was. Ook in andere landen heeft Shell niet iets dergelijks. Het komt voort uit de behoefte van consumenten aan een efficiënte maar tegelijkertijd bewuste levenswijze.’

Meer winkels
De komende 2 weken opent Shell op nog drie locaties pilotwinkels, begin 2016 komen er daar nog twee bij. Het bedrijf houdt deze locaties nog even geheim, maar Rijswijk zou in ieder geval tot de plaatsen behoren waar Deli by Shell komt.

Reageer op dit artikel