nieuws

KLM strikt Onno Kokmeijer voor vliegtuigmaaltijden

Foodconcepten

Vanaf 10 december serveert KLM in de European Business Class de maaltijden van Onno Kokmeijer, chef-kok van Ciel Bleu**. KLM werkt voor het eerst samen met een topchef voor de ontwikkeling van de European Business Class maaltijden. De samenwerking is onderdeel van een nieuw concept dat KLM introduceert voor al haar Europese vluchten.

KLM strikt Onno Kokmeijer voor vliegtuigmaaltijden
Onno Kokmeijer, che-kok Ciel Bleu**

‘Het is een eer om weer samen te mogen werken met Onno Kokmeijer, dit keer voor de maaltijden tijdens onze langere Europese vluchten. We willen onze Business Class-passagiers ook op deze Europese vluchten verrassen met culinaire gerechten van een toonaangevende Nederlandse topchef’, aldus Miriam Kartman, Executive Vice President Inflight Services.

Sterrenmaaltijden
Afgelopen oktober maakte KLM bekend een jaar lang samen te gaan werken met driesterren topchef Jacob Jan Boerma voor de World Business Class maaltijden. Daarnaast gaat KLM nu voor haar Europese vluchten in zee met chef-kok Onno Kokmeijer, Executive Chef & Manager bij tweesterrenrestaurant Ciel Bleu, onderdeel van Hotel Okura Amsterdam. Kokmeijer ontwikkelt samen met zijn chef de cuisine Arjan Speelman de hoofdmaaltijden voor de lunch en het diner tijdens de langere Europese vluchten van en naar Amsterdam. De invulling van de maaltijden wisselt per winter- en zomerregeling. Passagiers krijgen aan de boord de keuze uit twee gerechten die wekelijks verschillen. In oktober 2013 hebben Onno en Arjan ook al eens de maaltijden in de World Business Class verzorgd.

KLM investeert in cateringproduct
KLM optimaliseert haar service op haar Europese vluchten. Zo serveren KLM en KLC nu dezelfde snacks en sandwiches in Economy Class, waardoor er meer eenheid ontstaat in het product op de Europese routes. Ook gaat KLM vaker sandwiches aanbieden: tijdens ontbijt, lunch en diner.

Reageer op dit artikel