nieuws

Hema geen concurrent meer van AH

Foodconcepten

AMSTERDAM – De Hema ziet zichzelf niet langer meer als concurrent van Albert Heijn of Action.

Hema geen concurrent meer van AH

Dat heeft topman Tjeerd Jegen van de winkelketen in de Volkskrant gezegd. ‘We hebben geprobeerd een aantal minisupermarkten te openen, maar dat is niet de toekomst. Je wint het toch niet van Albert Heijn en Jumbo’, laat Jegen optekenen aldus het ANP.

Action
Ook met prijsvechter Action wil hij zich niet meer meten. ‘Action mag de prijskoning van Nederland zijn; naar Hema ga je voor de kwaliteit en het design.’ De winkelinrichting van Hema gaat onder leiding van Jegen weer helemaal op de schop. Hij wil de indeling van de filialen vooral logischer maken. ‘We moeten in Nederland af van die supermarktindeling, waar je uren kwijt bent aan zoeken.’

Beschamend
Ook op het gebied van internetverkopen valt volgens Jegen nog veel goed te maken. Hij noemde de online pogingen van het bedrijf tot nu toe in de krant beschamend. Er is Hema alles aan gelegen om de resultaten te verbeteren. De keten wordt door internationale uitbreiding steeds groter, maar schrijft tegelijkertijd nog wel rode cijfers.

Reageer op dit artikel