nieuws

Filialen La Place in losse verkoop

Foodconcepten

ROTTERDAM – Sun Capital, de eigenaar van V&D, wil vijftig vestigingen van La Place los verkopen.

Filialen La Place in losse verkoop
La Place- 12102011

Op die manier hoopt de V&D-eigenaar zoveel mogelijk van zijn geïnvesteerde miljoenen terug te krijgen. De verkoop kan zo’n €40 tot €45 miljoen opleveren, vertellen bronnen aan het AD. Er zouden zich inmiddels tientallen kandidaten hebben gemeld voor de vestigingen. In de loop van de week worden de meest kansrijke opties besproken met V&D-topman John van der Ent.

Twee maanden
La Place (150 filialen en circa vijfduizend medewerkers) is de winstmaker van het noodlijdende V&D. Veel filialen bevinden zich in de warenhuizen zelf, maar er zijn ook ongeveer vijftig aparte restaurants die verzelfstandigd kunnen worden. De verwachting is dat de vestigingen sowieso nog zeker twee maanden openblijven.

Warme weer
Sinds de aankoop van V&D in 2010 heeft Sun Capital al €212 miljoen in de warenhuizen geïnvesteerd. De eigenaar had toegezegd nog eens €12 miljoen bij te storten om de jaarrekening van V&D straks af te kunnen sluiten, vertelt ondernemingsraadvoorzitter Martin Oudejans aan het AD. Mede door het warme weer verkochten de wintercollecties erg slecht en bleef de omzet achter. ‘De achterstand liep op tot €35 miljoen’, schat Oudejans. ‘Bij elkaar zou Sun nog eens een kleine €50 miljoen bij moeten storten en zouden de verliezen tot €250 miljoen oplopen.’

Reageer op dit artikel