nieuws

Beej Benders: mix van retail en horeca

Foodconcepten

VENLO – Beej Benders, het nieuwe versconcept van Plus-ondernemer Geert Benders, is een mengvorm van de traditionele voedingswinkel en horeca.

Beej Benders: mix van retail en horeca

 

De ondernemer opent Beej Benders eind 2016 in Venlo. Het concept is straks te vinden in een pand aan het Nolensplein. Het gaat om een vershal van ruim 2000 vierkante meter. Hier lopen retail en horeca in elkaar over. Dat werd vandaag verkondigd tijdens een persconferentie in Venlo door Benders zelf en de gemeente Venlo.

Producten
Het assortiment bestaat met name uit verse producten en versbereide gerechten die thuis of ter plekke geconsumeerd kunnen worden. Door met name bij regionale producenten in te kopen, zijn de producten volgens Benders herkenbaar, verser en vaak goedkoper dan het assortiment in supermarkten.

Workshops
Telers en boeren die samenwerken met Beej Benders, moeten volgens Benders meer leveren dan een goed product. ‘In de supermarkt staat de klant mijlenver van het ambachtelijk bereiden van voedsel. In de vershal kan de klant live zien en ervaren hoe vakspecialisten hun producten maken en bereiden.’ Zo is er in de vershal ruimte voor workshops, demonstraties en producten van lokale speciaalzaken en startende ondernemers.

Medewerkers
Beej Benders is straks zeven dagen in de week geopend en heeft circa 200 medewerkers (80 voltijdarbeidsplaatsen) in dienst. Benders wilde in het verleden met Fooddrome al een versconcept starten, maar dat idee ketste af in 2014. De ondernemer huurt het pand van de gemeente Venlo. ‘De komst van Beej Benders kan als vliegwiel fungeren voor het deel van de wijk ten noorden van de Bolwaterstraat’, zegt wethouder Jos Teeuwen van de gemeente Venlo.

Reageer op dit artikel