nieuws

AH start zijn eerste food-festival

Foodconcepten

UTRECHT – Albert Heijn heeft zijn eerste Allerhande Kerstfestival geopend in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het is een foodfestival met als zwaartepunt het kerst-assortiment.

AH start zijn eerste food-festival

Het festival duurt tot en met zondag. Dagelijks is het festival geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Albert Heijn heeft voor het festival een speciale app ontwikkeld. In totaal zijn er zeventig stands en stalletjes waar klanten kunnen proeven en advies kunnen vragen aan bekende koks en wijnkenners. Daarnaast zijn er een groot aantal workshops. Onder meer topkoks Herman den Blijker, Miljuschka Witzenhausen (tv-zender Kitchen24) en chefkok Luc Kusters  zijn aanwezig.

Borrelplein
Het terrein is ingedeeld naar eetmomenten met een borrelplein en paviljoens met aandacht voor voorgerechten, hoofdgerechten, toetjes, ontbijt en winterpret. Amusement komt er onder meer van een gospelkoor en het singer-songerwriterduo C&B. Daarnaast treden The Originals zaterdag  op. Albert Heijn verwacht enkele tienduizenden mensen de komende dagen.

Onderscheidende initiatieven
Hoogleraar retailmarketing Laurens Sloot toonde zich eerder in Foodmagazine zeer positief over de plannen van AH voor het Allerhande Kerstfestival. ‘Ik heb vorig jaar al aangegeven dat Albert Heijn het mentale markleiderschap aan het verliezen is. Sinds de komst van Wouter Kolk als algemeen directeur zie je echter dat Albert Heijn weer veel onderscheidende initiatieven aan het ontplooien is. Ze komen met maaltijdboxen, openen een supermarkt zonder caissières en komen nu met een festival. Albert Heijn is weer ‘the talk of the town’.’

Merk
Ook retaildeskundige Paul Moers is positief. ‘Het valt me op dat Allerhande uitgegroeid is tot een centraal ding binnen Albert Heijn, het is een merk op zich. Na de maaltijdboxen koppelen ze de naam nu ook aan een festival. Ik vind dat een ijzersterke zet. Er is inmiddels geen Nederlander meer die de naam Allerhande niet kent en ook geen Nederlander meer die niet gekookt heeft met hulp van de Allerhande. Ze hebben een klomp goud in handen.’

Reageer op dit artikel