nieuws

Yada Yada Market sluit vanwege kou  

Foodconcepten

Yada Yada Market sluit een paar weken na opening al weer haar deuren. Het concept met muziek, eten en drinken onder één dak blijkt niet voldoende verwarmd te kunnen worden. ‘Het enige wat we kunnen doen is dichtgaan tot dit probleem is opgelost.’

Yada Yada Market sluit vanwege kou   

De Zuid-Afrikaanse initiatiefnemer Paul Rutzen spreekt tegenover Misset Horeca over complicaties en onvoorziene omstandigheden. ‘Het is een groot gebouw van zo’n 2000 vierkante meter en ongeveer 11 meter hoog. Het blijkt erg lastig te verwarmen en we realiseerden ons niet dat het zo koud zo worden.’

Om tafel met verhuurder
Tot wanneer de deuren gesloten blijven kan Rutzen nog niet zeggen. ‘Komende week zitten we met de verhuurder om tafel en dan bespreken we welke verwarming en per wanneer dient te komen. Tegen die tijd kunnen we meer zeggen over het tijdsbestek.’

Dapper besluit
Jord Althuizen, eigenaar van The Rough Kitchen, zegt het besluit te betreuren. Tegelijkertijd noemt hij het dapper en begrijpelijk. ‘Paul is een man met een enorme visie en ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen. Het is jammer dat we nu dicht moeten, maar ik vind het dapper dat ze zeggen dat de optimale ‘wow-factor’ nog niet geboden kan worden en dat ze daarom dicht gaan en erkennen dat ze te ambitieus waren om zo snel open te gaan.’

Geloof
Althuizen, die in de Yada Yada Market de derde vestiging van zijn The Rough Kitchen opende, gelooft nog altijd ontegenzeggelijk in het project. ‘Absoluut. Zodra we de full experience kunnen bieden gaan we knallen. We merkten de afgelopen weken al aan de reacties van de bezoekers dat men echt positief is over wat we hier neerzetten, dat wordt straks alleen nog maar beter.’

Voor foto’s van het concept zie hieronder:

Reageer op dit artikel