nieuws

Groenten hoofdrol in restaurant/bloemenwinkel

Foodconcepten

Groenten krijgen de hoofdrol bij restaurant Le Jardin dat in december de deuren opent in Utrecht. De horecagelegenheid krijgt twee ingangen: een leidt naar het restaurant, de ander naar de bloemenwinkel waar gasten ook koffie kunnen drinken.

Groenten hoofdrol in restaurant/bloemenwinkel

De deur naar het restaurant fungeert later ook als de entree naar het hotel dat erboven wordt gebouwd. Ook is er een serre gebouwd waar gasten zelf peren kunnen plukken en er komt een kas waar kruiden worden gekweekt voor de restaurantkeuken.

Groenten
Ondernemer Lars Mooren zegt tegenover NU.nl dat hij een nieuwe restaurantervaring wil bieden aan gasten. ‘We willen een nieuwe term introduceren, namelijk groentenomie.’ Een verbastering van gastronomie. ‘Op traditionele menukaarten zie je vaak de bekende tournedos met wat garnituur en een saus. Wij doen het nu andersom, waarbij de groente het hoofdingrediënt wordt. Een van de gerechten wordt bijvoorbeeld bieten met frambozenazijn, kumquat, yoghurt en een kippenlevercrème.’

Reageer op dit artikel