fotoreportage

Foto’s FoodMood: gezond fastfood met eerste locatie in Nijmegen

Foodconcepten

In Nijmegen is recent FoodMood – healthy food, better mood – van start gegaan. Een zaak van initiatiefnemer David Bakarbessy (28). Hij biedt zijn nieuwe concept ook als franchise aan. Hij hoopt nog dit jaar een tweede locatie te kunnen starten.

Foto’s FoodMood: gezond fastfood met eerste locatie in Nijmegen

Foodmood levert haar maaltijden, soepen, salades, broodjes en sappen op drie manieren uit. Gasten kunnen ter plekke eten, afhalen en thuis laten bezorgen. De zaak is in juli 2017 van start gegaan aan de Mariënburgsestraat in Nijmegne.

Gasten kiezen zelf hun producten uit en nemen deze mee. Verse sappen en drankjes pakken ze uit een koeling. Vervolgens komen ze langs de vitrine met de salades en kiezen gasten uit warme en koude gerechten en soepen. Hetgeen je kiest neem je zelf mee naar de kassa. Medewerkers van FoodMood warmen de gerechten desgevraagd op. Burgers en wraps kunnen gaten ook bestellen bij een van onze teamleden. De gerechten wisselen volgens David Bakarbessy regelmatig.

Alle items zijn voorzien van voedingswaarden, calorieën en allergenen. Foodmood Delivery, is de bijbehorende bezorgservice waarbij gasten online kunnen bezorgen. De koeriers brengen de maaltijden met een elektrische fiets.

Foodmood eigenaar David Bakarbessy

Eigenaar David Bakarbessy (28) sport al vanaf zijn kinderjaren. ‘Op mijn vijfde ben ik begonnen met voetbal en werd ik op jonge leeftijd gescout voor een professionele voetbalclub. Vanwege een knieblessure heb ik deze sport helaas moeten laten varen. Na mijn revalidatie ben ik de fitnesswereld ingestapt en volgde de opleiding tot personal trainer/coach.

‘Maar naast sporten heb ik ook al vroeg kennis gemaakt met heerlijk eten. Ik heb een Molukse vader en een Nederlandse moeder. Zij kookten beide altijd Indonesische gerechten voor me. Ik hou van sport en ik hou van eten en ben daarom op zoek gegaan naar een verbintenis tussen deze twee facetten.’

Voor zijn start als ondernemer was Bakarbessy horecamanager en personal trainer bij Health City in Vught.

Op de menukaart van FoodMood

Capreseburger € 6,00
Speltbroodje met pesto, tomaat, mozzarella en basilicum.

Quinoaburger € 6,00
Speltbroodje met quacamole, tomaat, quinoaburger en rucola.

Kipwrap € 6,00
Volkoren wrap (2 stuks) met guacamole, tomaat, gegrilde kipfilet en baby leaf sla.

Tomaten soep € 4,00
Met geroosterd knoflook speltbroodje

Geitenkaas salade € 8,50
Spinazie, geitenkaas, verse vijgen, pecan noten, soya bonen, rode ui en frambozen vinaigrette.

Sweet potato fish € 9,50
Zoete aardappelpuree met een gekookt eitje, seizoensgroenten en vis van de dag.

Stuffed tomato greek rice € 9,50
Vleestomaat gevuld met een puree van broccoli, feta, pijnboompitten, Griekse rijst met verse groenten en tomatensaus.

Mozarella pasta € 9,50
Speltpasta met tomatensaus en verse groenten afgetopt met mozzarella.

Grilled chicken curry € 9,50
Curry van beluga linzen en zoete aardappel, gegrilde kipfilet met een mix van zilvervliesrijst, quinoa en noten.

3 B beefstew € 9,50
Gekruid rundvlees met een mix van bloemkool & broccoli bulgur.

Reageer op dit artikel