nieuws

Jongeren onder de 18 blijven drinken

Consument

Veel jongeren blijven stug doordrinken, ondanks het feit dat de minimumleeftijd voor alcoholische drank is verhoogd naar 18 jaar. Ruim een kwart van de drinkende 17-jarigen drinkt meer dan tien glazen alcohol in het weekend, blijkt uit onderzoek van het Trimbos-instituut in opdracht van het ministerie van VWS.

Jongeren onder de 18 blijven drinken

‘Ondanks alle aandacht de afgelopen jaren voor de negatieve effecten van alcoholgebruik voor met name jonge mensen, is de drinkcultuur onder Nederlandse jongeren er nog altijd een van stevig drinken’, aldus het instituut.

Volgens Trimbos heeft 80 procent van de 17-jarige hbo’ers in de afgelopen maand gedronken. Dit is aanzienlijk hoger dan hun leeftijdsgenoten op het mbo (61 procent) en het voortgezet onderwijs (65 procent).

Lees meer over de alcoholleeftijd op Misset Horeca.

 

Reageer op dit artikel