nieuws

Consumenten besteden opnieuw meer

Consument

Consumenten hebben in juli 2,2 procent meer uitgegeven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Consumenten besteden opnieuw meer

Vooral aan duurzame goederen zoals huishoudelijke apparaten en auto’s werd meer uitgegeven. Ook gaven mensen meer uit aan auto’s en kleding. Verder hebben consumenten meer besteed aan voedings- en genotmiddelen en aan overige goederen zoals motorbrandstoffen.

Restaurants +1,6 procent

Aan diensten als woninghuur, reizen met bus of trein, bezoek aan restaurant of kapper en verzekeringen gaven consumenten 1,6 procent meer uit. Uitgaven aan diensten maken ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen uit, aldus het statistiekbureau

Reageer op dit artikel