nieuws

Meer mensen bestellen eten online

Consument

Steeds meer mensen bestellen eten, drinken en gezondheidsproducten via het internet. Volgens onderzoek heeft 17 procent van de Nederlanders in het eerste kwartaal een of meerdere van dit soort artikelen online aangeschaft.

Meer mensen bestellen eten online

Een jaar eerder deed 13 procent dat. De uitgaven stegen daarbij met 57 procent.

Het gaat zowel om aankopen bij websites van supermarkten als om thuisbezorgde maaltijden, zoals pizza’s of spareribs.

De cijfers komen van GfK, die onderzoek deed in opdracht van brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

Ook de totale markt voor onlineshoppen liet in het eerste kwartaal weer een krachtige groei zien. Alles bij elkaar werd in Nederlandse webwinkels een kleine 4,9 miljard euro uitgegeven. Dat is 13 procent meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar.

Reageer op dit artikel