nieuws

McDonald’s blijft goed presteren

Consument

NEW YORK – McDonald’s heeft zijn verkopen vorig kwartaal voor het derde kwartaal op rij zien stijgen.

McDonald’s blijft goed presteren

De opbrengsten exclusief die van nieuwe vestigingen stegen met 6,2 procent. Dat meldt de Amerikaanse fastfoodketen vandaag.

Imago
De grootste hamburgerketen ter wereld kampte lang met toegenomen concurrentie van onder meer fastfoodketens met een gezonder imago. Vorig jaar werd een verbeterplan ingezet, gericht op betere service, en dat heeft volgens McDonald’s zijn vruchten afgeworpen. In thuisland de Verenigde Staten nam de vergelijkbare omzet met 5,4 procent toe, onder meer door de aanhoudende populariteit van het nieuwe ontbijtmenu dat de hele dag door wordt aangeboden.

Wisselkoers
De totale kwartaalomzet daalde wel met 1 procent naar 5,9 miljard dollar (€5,2 miljard), maar dat kwam voornamelijk door negatieve wisselkoerseffecten. Tegen gelijke koersen was sprake van een omzetstijging van 3 procent.

Reageer op dit artikel