nieuws

Anema (AH): Allerhandebox voor vegetariërs

Consument

ZAANDAM – Albert Heijn sluit niet uit met de Allerhandebox te gaan differentiëren naar aparte doelgroepen als vegetariërs.

Anema (AH): Allerhandebox voor vegetariërs

Dat zegt zegt Rutger Anema, senior marketing manager Albert Heijn, tegenover De Ondernemer. ‘We zien meer en meer regelmatige bestellers van de Allerhandebox. Mensen die na een paar keer uitproberen, terugkomen’, aldus Anema die niet uitsluit dat er boxen komen voor aparte doelgroepen als vegetariërs, of boxen aangevuld met dagelijkse levensbehoeften. De maaltijden uit de box moeten wel binnen een half uur gemaakt kunnen worden.

DSCF0869Zevendagbox
De Allerhandebox biedt nu maaltijden voor drie dagen voor 2 of 4 personen. In een zevendagbox Allerhandebox gelooft AH niet. ‘Mensen willen kunnen kiezen. Met de box kook je nu voor drie dagen. Dat sluit aan bij de behoefte van een massapubliek. Voor een zevendagenbox is de doelgroep te klein.’ Volgens Anema in het interview vindt meer dan de helft van de klanten het wekelijks moeilijk iets uit te kiezen om te gaan eten. ‘Daardoor wordt ook veel vaker dan een paar jaar geleden met een recept gekookt, in plaats vanuit de losse hand.’

Irritatie
De verkoop van Allerhandeboxen leidde vorige maand nog tot veel ophef onder de franchisers. Franchisers stellen dat de Allerhandebox zonder veel overleg met hen is uitgerold door Zaandam in hun marktgebied. AH-baas Wouter Kolk zegt te verwachten hier snel over uit te komen.

allerhandebox

 

Reageer op dit artikel