nieuws

Zorgmaaltijd voor ex-cliënten Voedselbank afgeblazen

Consument

Het plan om ex-cliënten van de Voedselbank Enschede-Haaksbergen wekelijks een gratis maaltijd bij een zorginstelling aan te bieden, gaat alsnog niet door.

Zorgmaaltijd voor ex-cliënten Voedselbank afgeblazen
Archief Foodvisie

Dit meldt dagblad Tubantia. Ex-cliënten van de Voedselbank, die na drie jaar geen recht meer hebben op voedselhulp, zouden hiermee geholpen worden. Volgens initiatiefnemer René Beunders van Sociaal Hart Enschede heeft het bestuur van de Voedselbank tijdens gesprekken Sociaal Hart Enschede in een dusdanig kwaad daglicht gesteld dat de zorginstellingen zich hebben teruggetrokken.

Verrassing
“Het is mij niet bekend dat de actie Zorgmaaltijden niet doorgaat”, reageert Ruud Garderenbroek van de Voedselbank Enschede-Haaksbergen tegenover Tubantia. Dat geldt ook voor bestuursvoorzitter Willem Marcelis van zorgorganisatie De Posten

Organisatorisch
Wel op de hoogte is Henk Gerritsen van zorginstelling AriënsZorgpalet. “Wij hebben afgezegd, omdat het op dit moment te lastig is om het organisatorisch rond te breien”, aldus Gerritsen. Zorginstelling Bruggerbosch sluit zich bij deze woorden aan.

Reageer op dit artikel