blog

Vlog Foodsafari: Ontdekkingstocht in eigen land

Blog

Kim de Smit van Foodsafari.nl vlogt iedere twee weken voor Foodmagazine en Foodvisie. In deze editie gaat ze op ontdekkingsreis in een toko.

Vlog Foodsafari: Ontdekkingstocht in eigen land

Ik liep toevallig langs een toko en dacht: laat ik eens naar binnen lopen. Goud, bleek later. Want holymoly, wat een gave dingen liggen daar in het schap. Verrassende dingen. Bijzondere dingen ook. Maar boven alles vooral: mysterieuze dingen.

Drie meter kroepoek

Ik heb me verwonderd over drie meter kroepoekschap (I kid you not) en twintig soorten glasnoedels. Je snapt: ik liep gelukkig als een kind met een tas vól mysterie weer naar buiten: de komende weken aten we dingen als gedroogde muizenoren* en gestampte leliewortel. Mijn lief was weer blij met me.

Te loyaal aan eigen formule?

In de Nederlandse foodretail ben je loyaal aan je eigen formule. Misschien shop je onder het mom ‘contraspionage’ nog wel ’ns bij een ander en daar houdt het meestal wel op. Maar wanneer ben je voor het laatst in een Amazing Oriental geweest? Of een Tanger Markt? Of zelfs… de lokale toko?

Ga op reis in eigen land en ontdek

I dare you: ga eens op reis in eigen land en ontdek wat er allemaal wel niet voor gaafs te zien is. Ervaar hoe tof het kan zijn om eens in een andere wereld te stappen. Voor de echte avonturiers onder ons: Kopen! Proeven! Live a little.

Megabenieuwd naar jouw ervaring

Ik ben megabenieuwd naar jouw oriëntaalse avontuur! Wat heb jij ontdekt? Laat het me weten via social media of in de reacties onder mijn oriental-vlogje. Hip toch?

 

* no worries: gedroogde muizenoren bleken na een rondje googelen geheel vega-friendly: het zijn gewoon paddenstoelen.

Kim de Smit is eigenaresse van Foodsafari.nl en vlogt iedere twee weken voor Foodmagazine en Foodvisie over inspirerende dingen in foodretail.

Twitter: @foodsafari.nl
E-mail: kim@foodsafari.nl

Reageer op dit artikel