blog

Keuzes maken: bakkerij in Van der Valk Hotel

Blog

De bakkerij is volop in beweging. Dat is goed, want de ontwikkelingen in de samenleving volgen elkaar in rap tempo op.

Keuzes maken: bakkerij in Van der Valk Hotel
Foto: Koos Groenewold

Als ondernemer is het zaak bij te blijven bij die ontwikkelingen, zonder de verbinding met eigen visie en kracht te verliezen. Uiteindelijk moet je als ondernemer en team immers achter je keuzes kunnen staan, anders houd je het niet vol.

Blurring

In de jongste special van Bakkerswereld van februari zien we mooie voorbeelden van bedrijven die keuzes maken. Op de werkvloer speelt van alles: van het vervangen en vernieuwen van apparatuur, tot complete herinrichtingen en nieuwe investeringen op ongeëvenaarde plekken. Zoals bij het Van der Valk Hotel Eindhoven, waar bakkerij Schellens uit Eindhoven een instore bakkerij is begonnen. ‘Om je als bakker te onderscheiden, moet je meer bieden dan alleen een kwalitatief product tegen een scherpe prijs’, vindt directielid Fabian Hendrix. Schellens wil dit concept verder uitrollen naar bijvoorbeeld zorginstellingen. Het is een vorm van blurring: grensverleggend ondernemen.

Keuzes die voordeel opleveren

Investeren in nieuwe apparatuur of in het verbouwen van een winkel of bakkerij zijn afwegingen. Net als de keuze om de verbouwing even uit te stellen omdat het organisatorisch volgend jaar beter uitkomt. Als zo’n investering dan wordt gedaan, zoals Bakkerij Van der Kleij deed met een nieuwe deegtoevouwmachine, biedt dat efficiency in de productie en rust op de werkvloer.
Als keuzes zorgvuldig worden genomen, moeten ze aan het eind van de rit voordeel opleveren. In geld en in werkplezier.

Reageer op dit artikel