blog

Super is grootste blurrer ooit

Blog

Interessante column van Marcel van Aalst van Efmi Business school. Hij poneert twee stellingen. De nieuwe blurring concepten stellen niet heel veel voor als het gaat om omzet. Ze brengen de traditionele kanalen niet aan het wankelen. Er is echter één uitzondering: de supermarkt, dat is de grootste blurrer ooit.

Super is grootste blurrer ooit

Van Aalst in zijn column: ‘In de voorbije vijf jaar won het supermarktkanaal ruim 4% maagaandeel, terwijl zowel speciaalzaken als foodservicebedrijven fors moesten inleveren. Gelet op de omzetontwikkeling tot dusverre zetten de supermarkten deze positieve trend ook in 2015 voort en wordt van elke food-euro (afgerond) 52% uitgegeven in de supermarkt.’

Lees hier de column: ‘Heeft de supermarkt nog wel bestaansrecht?’

Reageer op dit artikel